Személyes eszközök
Ön itt áll: Főoldal Tagok Hegedüs Béla Magyarra fordított művek bibliográfiája: 1700–1806 Magyarra fordított művek bibliográfiája: 1700–1806

Magyarra fordított művek bibliográfiája: 1700–1806

by Hegedüs Béla Utoljára módosítva 2009. 10. 30 17:42

Magyarra fordított művek bibliográfiája: 1700–1806 (1. változat), összeállította Hegedüs Béla

Kedves Kollégák, kedves Barátaim,

összeállítottam egy majdani bibliográfia első változatát, amely az 1700 és 1806 között magyarra fordított összes mű nyomtatott kiadásának megjelenési év és nyomdahely szerint rendezett listáját tartalmazza. Az első változat szerkesztése során az egyedüli forrásom Az Országos Széchényi Könyvtár adatbázisai c. oldal volt. A lista jelenleg 1086 bejegyzést tartalmaz, külön rekordként feltüntetve ugyanazon könyv különböző kiadásait.

Nem egyszerű keresni az OSzK adatbázisaiban. Igyekeztem a lehető legtöbb szóba jöhető keresőkifejezést a lehető legtöbb logikai operátorral használni, de nem állítom, hogy minden fordítást sikerült megtalálnom. Ezért kérem, ha bárkinek kiegészítése, javítanivalója van, küldje el az email-címemre (hegedus.bela@gmail.com). A későbbi változatokon természetesen fel lesz tüntetve a segítők neve.

Mégis azt gondolom, hogy a lista már jelen állapotában is használható, s remélem, hogy kutatásai(to)k során hasznos segédeszköz lehet.

A bibliográfia ODT és PDF formátumban itt érhető el.

Üdvözlettel,

Hegedüs Béla.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek